page title icon Framåtriktat möte om Godkänd Bilverkstad

Svenska Fordonsbranschen och Motorbranschens Riksförbund (MRF) har nyligen genomfört ett konstruktivt och framåtsyftande möte med Konsumentverket, med fokus på Godkänd Bilverkstad (GBV).

Mötet gav branschorganisationerna möjlighet att redogöra för arbetets utveckling och diskutera hur kvalitets- och trygghetskrav för konsumenterna bäst kan säkerställas.

Från Konsumentverket deltog enhetschef Gabriella Fenger-Krog, samt motorjuristerna Malin Brännström och Anton Mattsson.
Svenska Fordonsbranschen representerades av Michael Bergvall, och MRF av Henrik Idermark – båda ansvariga för Godkänd Bilverkstad inom sina respektive organisationer.

Samtalen präglades av en öppen och samarbetsinriktad anda, där Konsumentverket bidrog med värdefulla insikter i vårt fortsatta arbete med GBV.
Genom att dela perspektiv och idéer gavs alla parter möjlighet att lyfta och diskutera aktuella frågor som påverkar både branschen och konsumenterna.

En stark samsyn rådde kring vikten av att skapa en trygg och transparent marknad för bilverkstadstjänster.
Mötet underströk GBV:s mål: att genom GBV ytterligare stärka konsumenternas förtroende för fordonsbranschen och säkerställa att kvalitetskraven följs i varje led.

Vi ser fram emot att fortsätta det positiva informationsutbytet med Konsumentverket, där konsumentskydd och hög standard för bilverkstadstjänster förblir centrala fokusområden.